Mosoni Idősek Klubja programjai

Tavasszal megtekintettük a Ki Mit Tud? elődöntőket és a döntőt a Művelődési Házban, ami kellemes kikapcsolódást és szórakoztató perceket nyújtott nekünk. Márciusban Komondi Magdi képkiállítását tekintettük meg közösen a Fehér Ló Közösségi Házban, ami nagyon tetszett mindegyikünknek.

Megünnepeltük a Nőnapot, melyen mindenki kapott egy szép szál papírvirágot. Megemlékeztünk március 15-ről. A húsvétra dekorációk készítésével készültünk, valamint a plébános úr is ellátogatott hozzánk. Győrből is érkezett előadó, Tóth Szilárd „Húsvéti gondolatok” címmel tartott egy érdekes, vetített előadást. Faragó Miklósné pedig a legismertebb ásványokról tartott egy interaktív előadást: kezünkben tarthattuk és megtekinthettük a különféle ásványokat. A Költészet Napja alkalmából áprilisban az Óvári Klub hívott meg és látott vendégül minket.

Egészséghetet is tartottunk a mosoni időseknek, melyben nemcsak  előadást tartott nekünk Vargáné Ági , a Sziluett Mozgásstúdió vezetője, hanem meg is mozgatott minket, és  hasznos tanácsokat  adott  étkezéshez, mozgáshoz. A programhoz tartozott egy ügyességi verseny is, - Faragóné Tóth Zsuzsanna szervezésében  - sok-sok vidám mozgásos feladattal, melynek végére kellemesen elfáradtunk, és a közösen elkészített almás-kókuszos zabpehelygolyót elfogyasztottuk, majd házi bodzaszörppel oltottuk szomjunkat.

Meghívást kaptunk az Éltes Iskolába egy Erasmus programos kézműves délelőttre, ahol sok szép tárgyat készítettünk, új technikákkal ismerkedtünk meg, és még vendégül is láttak minket. Nagyon jól éreztük magunkat.

Megünnepeltük az Anyák Napját, megemlékeztünk a Pünkösdről és  a májusi népszokásokról beszélgettünk.

Május végén kutyaterápiában volt részünk, amikor egy „Picur” nevű kistermetű kutyust simogathattunk az ölünkben, és a kutyagondozásról-tartásról is beszélgettünk.

Nyáron – a napi programjainkon túl - közös fagyizás, piaclátogatás, kabarénapok voltak (amelyeken jókat kacagtunk, és nosztalgiáztunk Hofi, Kabos László, Csala Zsuzsa „segítségével”.) Ezenkívül augusztusban egy nagyon kellemes egész napos meghívást kaptunk Máriakálnokra, a mi Rózsikánkhoz, ahol finomakat ettünk-ittunk, Rozáriumot és falumúzeumot látogattunk, jókedvűen nótáztunk. olyan jól éreztük magunkat, hogy végül elénekeltük a „Nem-nem- nem, nem-nem-nem , nem megyünk mi innen el kezdetű nótát.

Ebben a hónapban egy érdekes előadást hallgathattunk meg Nagy Kornéltól, aki a madárbarát életről  beszélt. és fotókat vetítve nemcsak a madárfajtákkal ismertetett meg minket, hanem mindezt nagyon humoros stílusban, így nevetve tanultunk.

Szeptemberben részt vettünk az intézményi KI MIT TUD?-on, ahol ülőtáncokat adtunk elő nagy örömmel és sikerrel. Ezenkívül elmentünk megnézni a Terménykiállítást a Művelődési Házban, ami idén is mindenki tetszését elnyerte.

Következő hónapban mi is készítettünk szép őszi élőnövényes asztaldíszt közösen.

Októberben a nyirokrendszerről kaptunk egy tanulságos, vetített előadást Farkas Zoltánné Zsuzsitól, Kimléről. Sok mindent megtudtunk belőle.

Faragóné Tóth Zsuzsanna Szoc.mentálhigienés munkatárs