Egészségnap a KESZI-ben - 2018

6 éve hagyományteremtő szándékkal indítottuk a dolgozói egészségvédelmet szolgáló programot, amit az idei évben új helyszínen, Dunaszigeten valósítottunk meg, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Egészségvédelmi Alap pályázatán elnyert támogatásból.

Az intézmény profiljából adódóan a dolgozók folyamatos pszichikai és fizikai terhelésnek vannak kitéve, ugyanakkor elvárás velük szemben, hogy a rájuk szoruló emberek részére a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsák. 
A program középpontjában az egészségtudatos gondolkodást állítottuk. Célunk, hogy saját élményen keresztül formáljuk munkatársaink egészségről alkotott elképzeléseit, ötleteket adjunk az egészségtudatos életforma kialakításához, gyakorlati megvalósításához. Ez az nap ad lehetőséget arra is, hogy találkozhatnak a különböző területen dolgozó kollégák, így sokan itt ismerkednek meg munkatársaikkal. A helyszínre utazást követően a gyönyörű szigetközi tájban gyönyörködhettek a résztvevők: komppal jutottunk el Nyáros szigetre, rövid gyalogtúrával a Hallépcsőhöz, majd a Mezítlábas Büfében a Szigetközi Szatyor Alapítvány aktivistái ismertették a helyben megtermelt élelmiszer előnyeit, a biogazdálkodás mibenlétét. Kóstolóval egybekötött bemutatót tartottak termékeikből, a belőlük készíthető egészséges ételekből.

Az egészséghez hozzátartozik a jó közérzet: a délután kellemesen, vidám hangulatban telt el.