Sérült Fiatalok Hagyományőrző Nemzetközi Találkozója

2012. december 4-én a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény - Fogyatékossággal Élők Nappali Intézménye megrendezi a Sérült Fiatalok Hagyományőrző Nemzetközi Találkozóját. Az ENSZ által kinevezett Fogyatékosok Európai Napja ismét alkalmat teremt a sérült emberek számára, hogy értékeiken keresztül mutassák meg magukat. A tradicionális alkalomra várjuk a Deutschkreutz városában működő Lisa-Haus társintézményünk ellátottjait, a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Iskola diákjait, a Mosonmagyaróvár kistérségében elő sorstársakat és a Naposház fiataljait.


Az egész napos eseményen, bemutatók, interaktív programok, szórakoztató, pihentető és ügyességi feladatok egyaránt várják a résztvevőket. Megismerkedhetnek és kipróbálhatják magukat a kung-fu, az egészségmegőrző mozgásformák és étkezési szokások, az ergo-méteres evezés, a táncos koreográfiák, a thai- és a gyógy-masszázs, a vásári komédiák, a kozmetika, a hajszobrászat, a hennafestés színterén. A társadalmi integráció jegyében várjuk a Kossuth Lajos Gimnázium önkéntes diákjainak és a Hunyadi Mátyás tansegítő közreműködését.


Köszönjük minden fellépőnek és támogatónak munkáját, nagylelkű adományát, amellyel egy újabb mérföldkövet tesz le a fogyatékossággal élő embereket befogadó társadalom megteremtése útján.