Mosoni Idősek Klubjában történt...

A mosoni időseknek a januári programja a következőképpen alakult: a mindennapi sok-sok beszélgetés, különféle játékok, agytornák, éneklés, meditációs gyakorlat és torna mellett, érdekes előadásban volt részünk: Szűcs Éva eljött hozzánk, és az önmasszázsról tartott egy hasznos előadást.  Megtudtuk, hogy miért válik az egészségünkre, és ki is próbálhattuk, megtapasztalhattuk jótékony hatását. Azóta a Klubban, és otthon is kényeztethetjük magunkat ezzel az egyszerű de mégis nagyszerű módszerrel.

Február elején pedig  Elek Csilla látogatott el hozzánk, aki a mosonmagyaróvári REIKI-kör egyik vezetője, és a Holisztikus gyógyítás című előadása olyan érdekes volt, hogy szívesen hallgattuk volna még estig is.

Február 10.-én megtartottuk farsangi mulatságunkat, amire már előre készülődtünk:farsangi éneket tanultunk, jelmezeket készítettünk, vicces verseket írtunk a maskarákhoz,  és örömünket megosztottuk a lébényi idősekkel, mivel meghívtuk őket is (már többedszer). Nagyon jót mulattunk együtt: a farsangi bevonulás után táncoltunk a jelmezekben, volt tombolasorsolás, és ebéd után a farsangi fánk evés és forralt bor ivás sem maradhatott el.

Márciusban megemlékeztünk a Nőnapról, és a 15.-éről, majd a szokásos Húsvét előtti elmélkedésre, beszélgetésre idén a Plébános Úr helyett a mosoni fiatal papunk Márk atya érkezett.

Ezenkívül egy szép zenei élményben volt részünk: Klubunkban zongorázott nekünk Mollnerné Balogh Veronika, és furulyázott Holczinger Lajos, a Mosonyi Mihály zeneiskola két tanára. Elvarázsoltak minket játékukkal, és még  sokáig emlegetjük őket.

Vargáné  Bayer Andrea
klubvezető