Tavasz az idősek klubjában

Az Óvári Idősek Klubja férfi tagjai nagy izgalommal készítették ajándékaikat a hölgyek részére. A nőnap után együtt készültünk a húsvétra. Egyik önkéntes segítőnk, Kiss Veronika mesélt nekünk a tavaszi és húsvéti népszokásokról. Tojásfánkra saját készítésű tojások kerültek, és közös munkával szép ajtódíszeket készítettünk. A férfiak locsolkodását a hölgyek hímes tojással jutalmazták.
Mollnerné Balogh Veronika és Holczinger Lajos zongora- és furulyajátékával örvendeztette meg időseinket. Telemann, Pepusch, Bach, Händel műveiből hallhattunk néhányat.
Az idén is nagy örömmel fogadtuk az Éltes Mátyás Általános Iskola meghívását. A kézműves napon madáritatót készítettünk agyagból, mézeskalács virágokat díszítettünk, megtanultuk a nyolcas fonást, origamiztunk. Vendéglátóink süteménnyel, szendviccsel vártak bennünket. Mindenki nagyon jól érezte magát.
Anyák napja alkalmából verssel, dallal és virággal köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat, dédnagyanyákat.
A várva-várt jó idő kicsalogatott bennünket az udvarra. Közös munkával felújítottuk a kerti bútorokat, virágokat ültettünk.
Május végén "Gyöngyvirágos kiskertemben..." című cigányzenés nótadélutánon vettünk részt a Flesch Károly Kulturális Központban. Élménydús előadás volt, nagyszerű előadókkal.

Mihályi Mária
szociális és mentálhigiénés munkatárs