Mosoni Idősek Klubjának programjai

Március végén eljött hozzánk a ” NOSZTALGIA” baráti kör, és citera-muzsikával, énekszóval szórakoztattak minket. Sok dalt mi is velük együtt tudtunk énekelni, mert ismert és kedves  dalokat hoztak nekünk.

A következő előadás - amit Nagy Kornél tartott, és a Madáréletről, madárvonulásról szólt -,azzal nyerte el a tetszésünket, hogy nemcsak hasznos, érdekes információkat kaptunk a madarak életéről, hanem mindezt szórakoztató stílusban tálalta. Tulajdonképpen nevetve, sokszor hahotázva tanultunk. Azóta már nemcsak etetjük (télen) a madarakat, hanem a tavasz beköszöntével már itatjuk is őket, mert megtudtuk, hogy mennyire fontos.

Április elején megbeszéltük a hónap aktuális teendőit (mind a háztartásban, mind a házkörüli, kerti munkákban), valamint felidéztük a Húsvéti népszokásokat. Megünnepeltük a Húsvétot, melyre szép dekorációkat készítettünk. Férfi klubtagjaink meglocsoltak minket hogy el ne hervadjunk, mi nők pedig hímes tojással, csoki tojással köszöntük meg a kedves gesztust.

Szívesen vettük a kutyaterápia programot is, mert amellett hogy a kicsi fehér kutyust, Picurt a kezünkben tarthattuk, kedvünkre simogathattuk - melyet ő is, és mi is nagyon élveztünk-, ismereteinket bővíthettük a kutyatartásról, kutyagondozásról, -ápolásról. Amikor Picur „hazaindult”, kérdeztük mikor jön legközelebb, mert puha bundáját simogatni szeretnénk újra.

A következő áprilisi programot egy győri előadó, Szabó Attila tartotta, „A Szeretet ereje” címmel. Attila már évek óta jár hozzánk kedves feleségével hasznos, vetített előadásokat tartani, és természetesen most sem okozott csalódást. Ez a téma is mindannyiunkat érdekelt, és szívesen hallgattuk.

Megnéztük Jókai Mórtól a „Melyiket a kilenc közül?” című filmet egy régi, és egy új feldolgozásban is, majd összehasonlítottuk őket. Megkerestük a különbséget közöttük, ezeket megbeszéltük, és azt is, hogy kinek melyik, miért tetszett jobban.

Anyák napja alkalmából kaptunk egy szép megemlékezést. Majd a májusi aktuális teendőkről beszélgettünk, és a májusi népszokásokat idéztük fel.

Egészség napot is tartottunk, melyen Faragó Fanni légikarika-bemutatóját nagy tapssal jutalmaztuk, ezután pedig ügyességi versenyeket tartott nekünk. Sok mindenben kipróbálhattuk magunkat, vidáman telt el a délután. Végezetül egy finom vitamindús vegyes-gyümölcs salátát ehetett mindenki.

A Klubban tartott tornánk is kiegészült még egy új fajta mozgásformával: az Egészségfejlesztési Irodából jön hozzánk Kristóf Judit és Vámosi-Zics Éva, akik különböző eszközökkel tornáznak velünk . Nagyon jól esett ez a mozgás, és így változatosabb is.

Alkotó munkánk most nemcsak papírvirágokból és dekorációkból állt, hanem készítettünk ÉLETKOLLÁZST is. Képes, színes újságokból vágtunk ki olyan képeket, ami jellemző volt életünkre, és ezeket felragasztottuk egy-ez fehér lapra. Egyesével felemeltük, megpróbáltuk kitalálni, hogy miről is „szól” a kép, majd az illető elmesélte az életét róla. Sok érdekes dolgot tudtunk így meg egymásról.