Egészségnap a KESZI-ben

A programot Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, Egészségvédelmi Alap támogatásából, az Itató helyszínén, 2015. szeptember 4-én rendeztük meg, 81 fő részvételével.

Az Egészségnap fő célkitűzése a segítő szakmában dolgozók testi - lelki egészségvédelme, a kiégés megelőzése volt. Elmondható, hogy a program rendkívül jó hangulatban, nagy aktivitással zajlott. 
Bemelegítésként egy  csoportos tornával kezdtünk, ami elsődlegesen a gerincet védő, erősítő mozgássorozatból állt.

Ezt követte a strandröplabda bajnokság, ahol a FÉNI csapata és a központi irányítás csapata szerepelt jól, a döntő mérkőzést a közeljövőben kell megtartanunk.

Bemelegítésként egy  csoportos tornával kezdtünk, ami elsődlegesen a gerincet védő, erősítő mozgássorozatból állt. Ezt követte a strandröplabda bajnokság, ahol a FÉNI csapata és a központi irányítás csapata szerepelt jól, a döntő mérkőzést a közeljövőben kell megtartanunk. Sárkányhajóba szálltunk 28-an. A résztvevők közül alig néhányan próbálták ezt a városunkban méltán népszerű sportot, de még csuromvizesen kiszállva nagy fogadalmak születtek arra vonatkozóan, hogy lesz folytatás! A senior kollégák sétahajóval tették meg ugyanazt az utat, nekik is biztosítva a vizes élményeket. A mozgásos programok végére elkészült a Norbi Update bográcsgulyás, csupa egészséges összetevőből. A hitetlenek is elismerték, hogy nagyon finom volt, sok köszönetet kapott a két szakács(kodó) kolléga. A program lebonyolításához nagy segítséget kaptunk a VÜF-től. sátrakat, padokat asztalokat biztosítottak.

A kollégák még a helyszínen kérték a folytatást. Visszajelzéseik mutatják, hogy nagy jelentősége van az ilyen típusú programoknak, mivel mindennapjaik stresszel terheltek, társadalmi megbecsülésük alacsony. A program hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők felismerjék saját felelősségüket az egészségük megtartásában.

Csiba Erzsébet
programfelelős