KARÁCSONY A KISTÉRSÉGI EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYBEN

A 2015 évi Advent és Karácsony a KESZI valamennyi egységében meghitten, eseménydúsan telt.
A települések civil szervezetei, oktatási intézményei gondoskodtak arról, hogy a várakozás időszaka ünnepivé váljon, valamint, hogy kerüljön ajándék valamennyi fa alá. Az intézmények ellátottjai izgalommal készültek az ünnepekre, ki műsorral, ki ajándék-, vagy dekoráció készítéssel, ki finom mézeskalács elkészítésével járult hozzá, hogy az ünnepek szép emlékként maradjanak meg az emlékezetekben.

Az idősek bentlakásos intézményeiben a Soproni u.65 szám alatt és a Lengyári u.2.szám alatt is sok értékes program és műsor készítette elő a karácsonyi ünnepet. Az otthonokban adventi koncertet adott a Moson Szél együttes és Nyerges József nótaénekes. A Lions Klub és Rotary Mosonmagyaróvári szervezete jóvoltából csomagot kaptak az idős ellátottak és egy gyönyörű koncerten vehettek részt a Lajtha László vegyes kar közreműködésével. Az óvodák ( Bóbita, Kékcinke,) és iskolák ( Piarista, Haller János)  is szép számban hozták el Adventi műsorukat, ajándékaikat és Pásztorjátékuk bemutatását. A mosonmagyaróvári kézilabda csapata is figyelt arra, hogy az otthonokban élő idősek karácsonya szebb legyen. Köszönjük mindenkinek, hogy elhozták a “ Jó hírt” : szeretetüket, figyelmüket és törődésüket.

Az idősek klubjaiban (Jánossomorján, Lébényben, Hegyeshalomban, az óvári és mosoni városrész klubjaiban) az Advent időszakában megkezdődött a kedvelt mézeskalács csodák készítése, közben jó hangulatú beszélgetések kerekedtek a régi ünnepek eseményeiről: mendikálásról, betlehemezésről, az éjféli misék meghittségéről. Az iskolások, óvodások ebben az időben keresték fel az idős embereket, hozzájárulva a karácsonyvárás  hangulatához. Az intézményekben az ünnepségekre a klub tagok műsorral, apró ajándékokkal készültek.

A hajléktalan személyeket ellátó intézményben hagyomány, hogy a mosonmagyaróvári Rotary Club megajándékozza a fedél nélkül maradt embertársainkat, a Szálló lakói pedig meghitt összeállítással köszöntik az Ünnepet, majd Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata támogatásával egy ünnepi vacsorára ülhet asztalhoz több mint ötven hajléktalan ember. Az elmúlt Ünnep meghittségét tovább emelték Bodó Zoltán Atya szép karácsonyi gondolatai.


A Naposház és az Autista Ház ellátottjai a Rakoncátlan lángocska című színdarabbal készültek az Ünnepre. A Rotary Club látogatása és az ajándékok kiosztása kedves meglepetés volt számukra. Az együtt töltött szép délután sokáig marad emlékezetes.

Valamennyi intézményi ellátottnak és a házi segítségnyújtást igénybevevő több min 200 idős embernek juttatott kis csomagot a Gondoskodás Alapítvány.

Köszönjük a sok jó szándékú adományt, kedves műsorokat!