Farsangoltunk...

Az idei évben is a KESZI minden intézményében megtartottuk a farsangi mulatságokat. nagy készülődés előzte meg a napot: jelmezkészítés, szerepek próbája farsangi fánk sütés tette vidám hangulatúvá már a készülődést is.

Az Aranykor Idősek Otthonában és az Idősek Gondozóházában február 5-én hangos nevetéssel, vidámsággal indult a Farsang délután. Az idei mulatság témája a “ Párosan szép az élet” volt. A jelmezesek között ráismerhettünk egy iskolába induló gyermekpárra, majd egy királylánynak és királyfinak öltözött pár gurult be a szépen feldíszített “ bálterembe” nagy taps kíséretében. Őket követte a horgász házaspár, a doktor és doktornőként fellépő pár és a gazda - gazdaasszony. Mindenki élvezte a vidám pillanatokat majd a közös táncot és vacsorát, melyet élő zene kísért.

A Lengyári úti Idősek Otthonában ez volt az első év, hogy külön- nem a központi intézménnyel-  rendezték meg a Farsangi mulatságukat. Az otthon bővelkedik a szép korú idősekben, hiszen már hatan lépték át a 90 évüket. A bátrak jelmezt öltöttek és a négy évszakot szimbolizáló ruhakölteményekben vonultak fel Vivaldi Négy évszak című hegedűversenyére. A tánc, élő zene “ Pityuka” közvetítésével érkezett majd a finom fánk, hideg fröccs koronázta meg a Farsangot. Élmény és szép emlék ez a délután valamennyiünk számára. 

Az óvári Idősek Klubjában február 4-én tartották farsangi báljukat Még a bál előtti napokban forgácsfánkot készítettek. Az idei farsangon egy kicsit filmszínészek, híres emberek bőrébe bújhattak: Tolnai Klári, mint Déryné nagy sikert aratott. Nem kisebb népszerűségnek örvendhetett Csehov három nővére Szergejjel, Iluska János vitézzel, az apacslegény és apacslány, Hyppolit a lakáj, Honthy Hanna, Gobbi Hilda.
A jelmezes felvonulás után jött a nótázás, tánc. A tombolasorsolás főnyereménye a közösen készített torta volt. Köszönet a finom farsangi fánkért az intézményi konyha dolgozóinak!

A mosoni és a lébényi Idősek Klubjainak tagjai, már több éve együtt búcsúztatják a telet. Az idei évben egy retro divatbemutatóval készültek, óriási sikert aratva. Az együtt töltött nap nagy mulatással zárult és megszülettek a fogadalmak is: „Jövőre Veletek ugyanitt!”

A  jánossomorjai Idősek Klubjában Jó hangulatban vidáman telt a farsangi napjaink. Sütöttek rózsafánkot, szalagos fánkot, túrófánkot és csöröge fánkot. A bölcsődei dolgozók is átjöttek egy táncra. Sokat nevettünk, és táncoltunk.

A Naposház és az Autista Ház  tagjai hagyományosan meghívják a farsangi bálra a kistérségben élő sorstársakat. A rendezvénynek minden évben a Fehér Ló Közösségi Ház ad otthont.  Ez évben „Sorozatsztárok a porondon” címmel hirdették meg a jelmezes bemutatót. Jelen voltak a Baywatch, az Angyalbőrben, a Derrick, az Éjjel, nappal Budapest, az X-akták, Barátok közt, Szomszédok, Knight Rider, Magnum, Dallas, Linda, Família Kft, Rex felügyelő, Kojak, Herkules és Xéna, a Vészhelyzet, Szeszélyes évszakok, a Surda, és a Leggyengébb láncszem szereplői.