DrogPont

Az intézmény elérhetőségei:

DrogPont - Szenvedélybetegeket Segítő Szolgálat

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Kormos István ltp. 1-9. fsz 7. 
Telefon: 06-96/566-132
E-mail:
Honlap: csgykmovar.hu
Szakmai vezető: Tóth Krisztina

A DrogPont Szenvedélybetegeket Segítő szolgálat a Család- és Gyermekjóléti Központ speciális szolgáltatásaként működik.

Alacsonyküszöbű szolgáltatásokat nyújtunk – a szolgáltatást végzők nem támasztanak magas követelményeket az igénybe vevőkkel szemben, a szolgáltatás igénybevételének szinte nincs feltétele. Speciális módon, más szolgáltatásoktól eltérően ezek a szerhasználat / szerfüggés / (dohányzás, alkohol, gyógyszer, kábítószer) viselkedéses problémák (számítógépes játék) ártalmait csökkentő, és pszicho-szociális támogatást, életviteli tanácsadást nyújtó programok, szolgáltatások, melyek térítés nélkül, könnyen elérhetőek, akár a szolgáltatás kihelyezésével, mobilizálásával is sokak által igénybe vehetők. Az ellátás során nincsenek szigorú elvárások, terápiás szerződések, nem követelmény az absztinencia (tartózkodás valamitől), nem feltétel a betegbiztosítás (TAJ-kártya), a szolgáltatást igénybevevő akár nevének (adatainak) közlése nélkül is kaphat segítséget.

A megelőző – felvilágosító szolgáltatás (elterelés) viszont már magas küszöbű szolgáltatási formaként vehető igénybe a DrogPontban.

Ezen felül prevenciós programokat szervezünk, működtetünk (iskolai prevenció, iskolán kívüli prevenció, szabadidős programok). Eszközeink között megtalálhatóak az alábbiak: előadás, interaktív játék, tesztek, filmek, vendégelőadók hívása, szórólap. A foglalkozások számát illetően 1, illetve maximum 5 alkalmas találkozásokat javaslunk, természetesen közös megegyezés alapján. Ha az osztályon belül egyéni probléma felmerül, lehetőség van szolgálatunknál egyéni esetkezelést igénybe venni.

Igény esetén szülői értekezleteken, illetve tanári értekezleteken is szívesen tartunk tájékoztatást az adott témában.

Az iskolában és a szolgálatunknál történő foglalkozások is térítésmentesek.

Szolgáltatásunk az idei évtől a kórházi szociális munkával, valamint az utcai, lakótelepi szociális munkával bővült a járás területén.

Az aktuális információkért látogassa meg az intézmény Facebook oldalát.