Mozgalmas március a Naposházban

Mozgalmasan telt a március hónap a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékossággal Élők Nappali Intézménye a „Naposház” életében.

A hagyományos farsangi mulatság után, ahol az X-Faktor  sztárjait elevenítették meg a fiatalok, részt vettek egy nagyszabású Ki mit tud-on is Kapuváron. A Tavaszi zsongás című találkozón hasonló társaikkal együtt tölthettek el egy napot. Közben sportoltak, vetélkedtek, valamint nagy sikerrel színdarabot és táncprodukciót mutattak be.

Húsvét előtt a Kossuth Lajos Gimnáziumban jártak, ahol az ünnephez kapcsolódó ajándéktárgyakat árultak. A diákok körében nagy sikere volt a fiatalok által készített termékeknek.
A Naposház a Kossuth gimnázium diákjaival évek óta együttműködik, e sikeres kapcsolatnak köszönhetően idén a gimnázium tanulói a fogyatékkal élőkkel együtt léptek fel az oktatási intézmény hagyományos „Bemutatkozunk” című műsorában a Flesch Károly Kulturális Központban.


A tavasz első hónapjában több alkalommal kaptak a Naposház ellátottjai egy mosonmagyaróvári oktatási intézmény jóvoltából sütemény adományt. A cukrászati termékek nagyon finomak voltak és nagy örömmel fogyasztották el a „naposháziak”.


A Naposházat a Családsegítő Központ is évek óta támogatja, márciusban lehetőséget biztosított a Naposházban készült húsvétra szánt ajándéktárgyak árusításához.

 

A cikkhez kapcsolódó képeinket a galériában megtekinthetik: