Együttműködés

Civil és egyéb szervezetekkel való együttműködés:


Az intézményi ellátás minőségének emeléséhez nagyban hozzájárulnak a városban és az országban  működő civil szervezetek.

Legtöbb segítséget saját alapítványunktól, a Gondoskodás Alapítványtól remélhetünk, programjaink megvalósításához nyújt segítséget. (üdültetés, kirándulások, nyílt programok, Nemzetközi Találkozó, kulturális és sportrendezvények, ünnepekhez kötődő rendezvények).

A Rotary Klub mosonmagyaróvári szervezete évek óta  támogatja a fogyatékkal élő fiatalok életminőség javító programjait. 2012-ben vállalták, hogy a városban összefogással megvalósítanak egy új Autista Házat. Jótékonysági programjaik és kampányaik jóvoltából tavasszal átadásra kerül az új, korszerű intézmény.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Támogató Szolgálata naponta segíti a nappali ellátás eléréséhez az arra rászorulókat. Külön programok alkalmával is számíthatunk a segítségükre.

A Lét-és Egészség Közalapítvány kuratóriumához egészség megőrző programok lebonyolításához adott anyagi segítséget.

A Nők a Városért Egyesület minden évben kiállítást szervez a sérült emberek munkáiból, és az ünnepélyes megnyitót követően műsoros estet, fogadást szervez a résztvevőknek.

A Szent Lázár Alapítvány anyagi segítséget nyújtott az üdülés lebonyolításához.

A Tengeri Hagyományőrző Íjászegyesület kirándulásra, terápiás lovaglásra vitt minket.

Az Értelmi Sérültek és Segítőik Egyesülete évente több alkalommal szervez programokat. Győrben május hónapban a megyében működő értelmi fogyatékossággal élő emberek számára közös vetélkedőt tart, díjazással, fellépőkkel, és ingyenes állatkereti sétával. Továbbá a tagok közül néhány főt egynapos kirándulásra visznek minden év tavaszán. Hagyományosan meghívást kapunk decemberben Győrbe a Mikulás-disco-ra, ahol ajándékkal, zenés programokkal várják a sérült fiatalokat.

Reménység Autisztikus és Autista Sérültekért Alapítvány családi-nap keretében alkalmat ad a tapasztalat cserére azon családoknak, akik autizmussal élő fiatalt nevelnek. Komoly anyagi támogatást nyújtottak 2011.01.01-04.01. időszakban a Magyar utcai átmeneti telephely fenntartásában. Támogatásuk azóta is folyamatos, az ellátottak számára szükséges speciális igényeket biztosító helyszínt a fejlesztések időszakára kibérlik.

A Magyar Parasport Szövetség levelező listáján szerepelünk, folyamatos tájékoztatást kapunk az általuk szervezett programokról. Ezek közé tartozik a Szári Majális Versenyek Országos Bajnoksága, melyen minden évben táj-gyaloglás versenyszámban indulunk.